Cursus schilderen met acrylverf

Waarom acrylverf?

Als je wilt experimenteren met gemengde technieken dan is acrylverf de aangewezen verf om dit mee te doen. In de cursus schilderen met acrylverf komt dit ruimschoots aan bod. De verschillende mediums maken het mogelijk om met de verf te gieten, met paletmes op te brengen en je kunt zelfs materiaal in het schilderij plakken. 

U kunt zelfs met acrylverf aquarelleren op opgespannen papier of u kunt het schilderij opbouwen van hele dunne lagen over elkaar heen. Er zijn dus veel mogelijkheden om de verf te hanteren.

Cursus schilderen met acrylverf in Leeuwarden

Op welke dag?

Maandag t/m donderdag.

Ik geef schilderles in schilderen met acrylverf aan kleine groepen. Iedereen kan daardoor individueel  op maat schilderles in schilderen met acrylverf krijgen. Omdat er geen vastgetimmerd lesprogramma is kunt u van maandag tot donderdag afspreken om een cursus te volgen op de tijdstippen zoals hieronder.

Wat kost het?

€ 195,00 per 10 lessen

€ 292,50 per 15 lessen

Geen geld voor lessen in tekenen en schilderen? Het Volwassenfonds Sport & Cultuur helpt!

Op welk tijdstip is de cursus schilderen met acrylverf?

Ochtend: 10:00 uur – 12:30 uur

Middag:   14:00 uur – 16:30 uur

Avond:     19:00 uur – 21:30 uur 

Locatie van de cursus schilderen met acrylverf:

In het atelier aan de Annie Westlandstraat 9-1 te Leeuwarden.

Wil je een cursus schilderen met acrylverf volgen vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op met nummer 06 15 20 40 41!

De opbouw van de cursus.

Als je nog nooit met acrylverf hebt gewerkt dan ga ik er van uit dat je wel met een potlood of een stukje krijt kunt tekenen. Dan begin je daar ook mee, een tekening op papier zetten in grote lijnen die vervolgens met acrylmedium wordt gefixeerd met de schilderskwast. Acryl medium en verf brengt een laagje plastic aan, de tekening blijft dus staan.

Droogtijd van acryl.

In de cursus schilderen met acrylverf kun je net als met olieverf werken. Er zijn verschillende soorten mediums waarmee je de verf kunt verdunnen en verdikken. De verf droogt echter soms binnen minuten. U kunt laag over laag werken met dekkende en doorzichtige lagen wat de kleuren verdiept. Net als met olieverf.

De droogtijd van acryl verf verloopt veel sneller, binnen minuten tot een paar uren. Daarom kan er heel snel worden gewerkt aan een schilderij. Je hoeft daarom niet lang te wachten om een volgende laag verf aan te brengen. 

Verschillende dragers.

Omdat de ondergrond van dragers zoals papier, doek of paneel niet hoeft te worden gegrond kun je meteen op de drager een schilderij maken. De acryl in de verf maakt er een plastic laag van die hecht aan de ondergrond.

Licht en schaduw, kleuren, texturen:

In de cursus komen de volgende vragen aan bod:

  • Hoe bouw je een schilderij op vanuit het witte vlak van het papier, paneel of doek? 
  • Veel aandacht voor licht en donker, hoe zit dat.
  • Texturen, hoe krijg je dat voor elkaar om wolken te schilderen?
  • Hoe bouw je kleuren op in het schilderij. 
  • Laag over laag, transparant over dekkend…
  • krijt, houtskool, aquarel potlood mengen met acrylmedium en acrylverf
  • Werken met dikke gel mediums.

Als je wilt leren schilderen met acrylverf geef je dan op door het formulier onderaan de pagina in te vullen of telefonisch contact op te nemen met nummer: 06 15 20 40 41

Ik geef me op voor de cursus schilderen met acryl

Geen geld voor lessen in tekenen en schilderen? Het Volwassenfonds Sport & Cultuur helpt!