Cursus schilderen met olieverf.

Waarom cursus schilderen met olieverf?

Omdat olieverf langzaam droogt kunt u nat in nat werken. Dat wil zeggen dat u langer kunt blijven doorwerken in de kleuren om mooie overgangen te kunnen maken. Als er iets fout gaat kunt u dat weer wegpoetsen, ook al is dat een uur geleden. Meld je daarom aan voor de cursus schilderen met olieverf.

Wil je een cursus schilderen met olieverf volgen vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op met nummer 06 15 20 40 41!

Cursus schilderen met olieverf in Leeuwarden

Op welke dag?

Maandag t/m donderdag.

Ik geef schilderles in schilderen met olieverf aan kleine groepen. Iedereen kan daardoor individueel  op maat schilderles in schilderen met olieverf krijgen. Omdat er geen vastgetimmerd lesprogramma is kunt u van maandag tot donderdag afspreken om een cursus te volgen op de tijdstippen zoals hieronder.

Wat kost de cursus?

€ 195,00 per 10 lessen

€ 192,50 per 15 lessen

Geen geld voor lessen in tekenen en schilderen? Het Volwassenfonds Sport & Cultuur helpt!

Op welk tijdstip is de cursus schilderen met olieverf?

Ochtend: 10:00 uur – 12:30 uur

Middag:   14:00 uur – 16:30 uur

Avond:     19:00 uur – 21:30 uur 

Locatie van de cursus schilderen met olieverf:

In het atelier aan de Annie Westlandstraat 9-1 te Leeuwarden.

De basis voor een olieverfschilderij

Omdat u nog nooit met olieverf heeft geschilderd beginnen we met een basis die eerst getekend wordt in krijt. Daarna wordt een basiskleur aangebracht met acryl waarna de pret met olieverf kan aanvangen. 

Wat zijn de mogelijkheden van olieverf.

Omdat de verf niet meteen droogt kunt u alle tijd nemen om uw kleuren met een paletmes op een palet te mengen. U kunt vervolgens de (gemengde) kleuren met varkensharen kwasten of paletmes direct opbrengen. De kwast streek blijft dan duidelijk staan en hard ook uit. Poetsen en vegen om te bepalen waar licht en donker moeten komen in het schilderij maken een belangrijk onderdeel uit van het schilders proces.

U zult meerdere lessen met hetzelfde schilderij bezig kunnen zijn.

Verdunnen.

Als je met zachtere kwasten wilt werken kun je de verf verdunnen met terpentijn. Je brengt de verf dan dunner op. De kwast streek vloeit dan uit.

Dekkend en doorzichtig.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteedt aan het gebruik van dekkende verf versus doorzichtige verf.

Glacis en mediums

Voor de echte gevorderde is het interessant en een uitdaging om met een medium doorzichtige lagen verf over dekkende lagen te schilderen. De verschillende doorzichtige lagen over dekkende lagen verdiepen de kleuren.

Wil je een cursus schilderen met olieverf volgen vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op met nummer 06 15 20 40 41!

Ik geef me op voor de cursus schilderen met olieverf