Cursus schilderen met acrylverf.

Waarom acrylverf.

In de cursus schilderen met acrylverf kunt u net als met olieverf werken. Er zijn verschillende soorten mediums waarmee u de verf kunt verdunnen en verdikken. De verf droogt echter soms binnen minuten.

U kunt laag over laag werken met dekkende en doorzichtige lagen wat de kleuren verdiept. Net als met olieverf.

Waarom dan een cursus schilderen met acrylverf?

Als u wilt experimenteren met gemengde technieken dan is acrylverf de aangewezen verf om dit mee te doen. De verschillende mediums maken het mogelijk om met de verf te gieten, met paletmes op te brengen en u kunt zelfs materiaal in het schilderij plakken. 

U kunt zelfs met acrylverf aquarelleren op opgespannen papier of u kunt het schilderij opbouwen van hele dunne lagen over elkaar heen. Er zijn dus veel mogelijkheden om de verf te hanteren

Leer schilderen met acrylverf
Droogtijd van acryl.

De droogtijd van acryl verf verloopt veel sneller, binnen minuten tot een paar uren. Daarom kan er heel snel worden gewerkt aan een schilderij. Je hoeft daarom niet lang te wachten om een volgende laag verf aan te brengen. 

Verschillende dragers.

Omdat de ondergrond van dragers zoals papier, doek of paneel niet hoeft te worden gegrond kun je meteen op de drager een schilderij maken. De acryl in de verf maakt er een plastic laag van die hecht aan de ondergrond.

De opbouw van de cursus.

Als je nog nooit met acrylverf hebt gewerkt dan ga ik er van uit dat je wel met een potlood of een stukje krijt kunt tekenen. Dan begin je daar ook mee, een tekening op papier zetten in grote lijnen die vervolgens met acrylmedium wordt gefixeerd met de schilderskwast. Acryl medium en verf brengt een laagje plastic aan, de tekening blijft dus staan.

Licht en schaduw, kleuren, texturen:

In de cursus komen de volgende vragen aan bod:

  • Hoe bouw je een schilderij op vanuit het witte vlak van het papier, paneel of doek? 
  • Veel aandacht voor licht en donker, hoe zit dat.
  • Texturen, hoe krijg je dat voor elkaar om wolken te schilderen?
  • Hoe bouw je kleuren op in het schilderij. 
  • Laag over laag, transparant over dekkend…
  • krijt, houtskool, aquarel potlood mengen met acrylmedium en acrylverf
  • Werken met dikke gel mediums.

Als je wilt leren schilderen met acrylverf geef je dan op door het formulier onderaan de pagina in te vullen of telefonisch contact op te nemen met nummer: 06 15 20 40 41

Op welke dag?
Maandag t/m donderdag.
Ik geef les in mijn eigen atelier aan kleine groepen. Iedereen kan daardoor individueel lessen krijgen. U kun dus van maandag tot donderdag afspreken om een cursus te volgen op de tijdstippen zoals hieronder.

Welk tijdstip?
Ochtend: 10:00 uur – 12:30 uur
Middag:   14:00 uur – 16:30 uur
Avond:     19:00 uur – 21:30 uur 

Locatie:
In het atelier aan de Annie Westlandstraat 9-1 te Leeuwarden.

Wil je een cursus schilderen met acrylverf volgen vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op!