Schilderen met olieverf.

Waarom schilderen met olieverf?

Omdat olieverf langzaam droogt kunt u nat in nat werken. Dat wil zeggen dat u langer kunt blijven doorwerken in de kleuren om mooie overgangen te kunnen maken. Als er iets fout gaat kunt u dat weer wegpoetsen, ook al is dat een uur geleden. Volg daarom een cursus in schilderen met olieverf.

Leer schilderen met olieverf

Op welke dag?
Maandag t/m donderdag.
Ik geef les in mijn eigen atelier aan kleine groepen. Iedereen kan daardoor individueel lessen krijgen. U kun dus van maandag tot donderdag afspreken om een cursus te volgen op de tijdstippen zoals hieronder.

Welk tijdstip?
Ochtend: 10:00 uur – 12:30 uur
Middag:   14:00 uur – 16:30 uur
Avond:     19:00 uur – 21:30 uur 

Locatie:
In het atelier aan de Annie Westlandstraat 9-1 te Leeuwarden.

Wil je een cursus schilderen met olieverf volgen vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op!

Nog nooit met olieverf geschilderd?

De basis voor een olieverfschilderij

Omdat u nog nooit met olieverf heeft geschilderd beginnen we met een basis die eerst getekend wordt in krijt. Daarna wordt een basiskleur aangebracht met acryl waarna de pret met olieverf kan aanvangen. 

Wat zijn de mogelijkheden van olieverf.

Omdat de verf niet meteen droogt kunt u alle tijd nemen om uw kleuren met een paletmes op een palet te mengen. U kunt vervolgens de (gemengde) kleuren met varkensharen kwasten of paletmes direct opbrengen. De kwast streek blijft dan duidelijk staan en hard ook uit. Poetsen en vegen om te bepalen waar licht en donker moeten komen in het schilderij maken een belangrijk onderdeel uit van het schilders proces.

U zult meerdere lessen met hetzelfde schilderij bezig kunnen zijn.

Verdunnen.

Als je met zachtere kwasten wilt werken kun je de verf verdunnen met terpentijn. Je brengt de verf dan dunner op. De kwast streek vloeit dan uit.

Dekkend en doorzichtig.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteedt aan het gebruik van dekkende verf versus doorzichtige verf.

Glacis en mediums,

Voor de echte gevorderde is het interessant en een uitdaging om met een medium doorzichtige lagen verf over dekkende lagen te schilderen. De verschillende doorzichtige lagen over dekkende lagen verdiepen de kleuren.

Wil je een cursus schilderen met olieverf volgen vul dan snel het formulier onderaan deze pagina in of neem telefonisch contact op!